Die zomer? Die dwingen we gewoon af met een salade tiendaagse! Gewoon doen alsof het hoog nodig is om dagelijks iets koels te eten.
O ja, en het is ook nodig omdat men in huize Marsepein iets te enthousiast sla, tomaten en bonen had uitgezet. In de tuin heeft de naaktslak ons de das omgedaan, maar we zijn stug doorgegaan op het balkon. Alles groeit er naar hartenlust en we moeten elke dag sla snijden.
Salade met gegrilde
aubergine en tahindressing
Recept
voor 2 personen
2
aubergines, in dunne plakken (krap 0,5 cm)
olie om in
te bakken
aubergine
dressing:
3 el
olijfolie
2 el
balsamicoazijn
1 teen
knoflook, uitgeperst
eventueel 2
el verse platte peterselie, gehakt
zout, peper
1
krop sla
150
gr feta, in stukjes
Salade
dressing:
125
ml crème fraiche
75
ml Griekse yoghurt
1
flinke el tahin
zout
1
teen knoflook uit de pers
½
tl komijnpoeder
sap
van ½ citroen
ruime
scheut olijfolie
Maak
eerst de dressing voor de aubergines door alles samen te voegen in een grote kom.
Besprenkel
de plakken aubergine met wat olie en grill ze in porties in een grillpan, of
bak ze in wat olie bruin in een koekenpan. Leg de plakjes na het bakken direct
in de dressing en schep om. Laat dit afkoelen.
Maak
de dressing voor de salade door alles te mengen tot een gladde saus.
Maak
de sla schoon en maak de salade op met sla, plakjes aubergine en feta. Giet de
dressing erover en geef een restant er eventueel apart bij.