Die
zomer? Die dwingen we gewoon af met een salade tiendaagse! Gewoon doen alsof
het hoog nodig is om dagelijks iets koels te eten.
O ja, en het is ook
nodig omdat men in huize Marsepein iets te enthousiast sla, tomaten en bonen
had uitgezet. In de tuin heeft de naaktslak ons de das omgedaan, maar we zijn
stug doorgegaan op het balkon. Alles groeit er naar hartenlust en we moeten elke
dag sla snijden.
Eerst maar iets zonder sla:
Salade met witte
bonen, chorizo en tomaat
recept
voor 2 personen
Dressing:
1
el witte balsamico
1
el vloeibare honing
3
el olijfolie
100
gr chorizo in reepjes of plakjes
1
blik limabonen (400 gr, uitlekgewicht 250 gr)
300
gr tomaten, in stukken
verse
basilicum of ev rucola
Bak
de chorizo op laag vuur in zijn eigen vet uit (gewoon in een droge pan
verwarmen, dan smelt het vet er vanzelf uit), maar laat het niet te lang
doorbakken, want dan wordt het taai. Schep de chorizo uit de pan, het vet kan
weg.
Laat
de bonen uitlekken en meng het meng de chorizo en tomaatstukken. Meng er gesneden
basilicum of rucola doorheen.