Chocolade?
Nah…
Chips?
Och, soms…
Cake,
biscuit, stroopkoeken of bokkenpootjes? Neuh… vandaag even niet.
Als
je daarmee vannacht aan mijn bed verschijnt, dan draai ik me nog eens om. Ik loop
er niet warm voor en zeker ’s nachts niet, want met drie kinderen ben je blij
wanneer je wél slaapt. Ik doe eventueel een oog open voor broodjes met salades,
maar waar ik mijn bed misschien wel voor wil uitkomen in Duitse aardappelsalade.
Met spekjes, zurige mayonaise, een fijngehakt augurkje erbij.
Kelly
van In Kell’s Kitchen host deze maand het Foodblog Event en koos voor het thema
Guilty Pleasures en die kartoffelsalat
is mijn grote zonde, maar toch volgt er nu geen recept voor. Ik eet het
namelijk haast nooit, want ik ben te verstandig. Ik maak het niet en ik haal
het niet. Een kilo aardappelsalade verdwijnt hier als sneeuw voor de zon, maar
vervolgens moet ik er weer 10 uur voor hardlopen om het een tweede keer te doen
verdwijnen…
Iets
beters dus, iets kleiners graag. Met koolhydraten! Want ik ben gek op brood:
Het was weer tijd voor twee nieuwe bruschetta-toppings.
Of crostini zo u wilt. Eigenlijk van beide een beetje; bruschetta wordt gemaakt van rustiek boerenbrood en wordt voor het bakken besprenkeld met olie, terwijl crostini van bijvoorbeeld stokbrood worden gemaakt, maar pas achteraf worden ingewreven met olie en knoflook. Nou ja, we doen maar wat hier in Nederland, he?
De vorige varianten, ook niet verkeerd, stonden hier al eerder.
Bruschetta:
Snijd een stokbrood in dunne plakjes van 1 cm, besprenkel
ze met wat olijfolie en rooster ze in de oven totdat ze knapperig zijn.
En dit aten wij erop:
Rucola en feta:
Voorbereiding: Meng 200 gr goede, verkruimelde feta
met 2 tl citroen- of sinaasappelschil en 2 el olijfolie. Bak enkele plakjes
rauwe ham knapperig in wat olie en verkruimel dit ook. Hou de ham apart.
Leg op elk plakje brood een paar rucolablaadjes. Schep
wat feta op elk plakje brood en leg er wat verkruimelde ham op.
Mozzarella:
Meng 150 gr buffelmozzarella met 3 el fijngesneden
basilicumblad en 3 el warme olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit
een uur op kamertemperatuur op smaak komen en beleg er dan het brood mee.
Oordeel van het smaakpanel: als een kamer vol visite ze eet, dan zal het wel goed zijn. En hoppa, daar wordt weer een broodje met appelsap achterover geslagen.
Oordeel van het smaakpanel: als een kamer vol visite ze eet, dan zal het wel goed zijn. En hoppa, daar wordt weer een broodje met appelsap achterover geslagen.