Het
komt hier met grote regelmaat voor dat Meneer in een ver, koud land geniet van
elandensteak en bouillon van rendierhoefjes, maar ook dan redden wij ons hier thuis
heel aardig. Het enige lastige is eigenlijk dat ik rond etenstijd ongeveer 10
tot 15 minuten de tijd heb om het eten te maken. Dat is anderhalve Hoelahoep of
een aflevering van Pieter Post. Daarna wordt het kleine volk onrustig en begint
aan messen te trekken die uitnodigend op de rand van het aanrecht blijken te liggen,
of ze trekken het koffiezetapparaat aan zijn stekker van de plank. Kortom, de
bereiding moet ‘rapido’. Met een beetje planning zet ik de pan op tafel terwijl
de eindtune van Pieter klinkt. Maar voorbereiding is wel het halve werk. Zoals bij
deze pasta. Die noten moet je dus wel even van tevoren pellen, want daar ben je
in de praktijk een half uur zoet mee. De courgette staat uiteraard ook al in
piepkleine blokjes klaar en de pasta staat afgewogen te wachten als ik thuis
kom. Maar dan ben je ook wel klaar in de tijd die het kost om de pasta te
koken.
Pasta met courgette
en pistachenoten
recept
voor 2 personen
75
gr pistachenoten, gepeld
1
courgette (250 -300 gr), in piepkleine blokjes
olie
om in te bakken
150
ml slagroom
200
gr pasta
De
noten moeten vrij fijn worden gehakt, eventueel met behulp van een
keukenmachine. De courgette wordt in de olie zacht en een tikje bruin gebakken.
De
pasta ondertussen gaar koken en afgieten. Meng er dan courgette, noten en
slagroom doorheen. Serveren met geraspte Parmezaanse kaas. Stop de tijd!
Oordeel
van het smaakpanel: geen commentaar. Bordjes leeg.