Die zomer? Die dwingen we gewoon af met een salade tiendaagse! Gewoon doen alsof het hoog nodig is om dagelijks iets koels te eten.
O ja, en het is ook nodig omdat men in huize Marsepein iets te enthousiast sla, tomaten en bonen had uitgezet. In de tuin heeft de naaktslak ons de das omgedaan, maar we zijn stug doorgegaan op het balkon. Alles groeit er naar hartenlust en we moeten elke dag sla snijden.
Vandaag
even geen sla:
Pastasalade met feta
en avocado
recept
voor 2 personen
150
gr pasta, beetgaar gekookt
1
avocado, geschild, in stukjes
10
cm van een dunne prei, alleen het witte gedeelte,in halve ringetjes
2
tomaten, in stukjes
100
gr feta, in blokjes
verse
basilicum, bieslook, zout en peper naar smaak
flinke
scheut olijfolie en een scheut balsamicoazijn
1
teen knoflook uit de pers
Als
alles in stukjes is gesneden, is de rest kinderspel: mengen en opeten!