Noem een top 10 van klassieke pastagerechten en dan staat deze saus er vast bij. Of de saus nu ooit bedacht is door een zekere Norma, of het is vernoemd naar de opera Norma van de Italiaanse componist Bellini, is eigenlijk onbekend, maar feit is dat de kinderen het goed aten. De tijd is hier gekomen dat Kleine Chef argwanend wordt als er groene gerechten op tafel komen. Rood is vaak wel goed en hiermee wordt hij op zijn wenken bediend.
Pasta alla Norma
Recept voor 300 gr pasta
1 grote aubergine
olijfolie
1 tl oregano
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 klein scheutje balsamico azijn
1 blik of pak tomaatstukjes (400 ml)
2 handen vol basilicum, in reepjes
zout en peper
geraspte pecorino voor het serveren
300 gr pasta
Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak ze in 3 eetlepels olijfolie bruin. Voeg de oregano ook toe. Aubergine zuigt alle olie in een oogwenk op, maar hiermee moet het best lukken.
Als de aubergine gaar is, ook de knoflook toevoegen en 2 minuten meebakken. Voeg dan de tomaat en azijn toe en laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen. Ondertussen de pasta gaarkoken.
Als alles klaar is, de basilicum toevoegen aan de saus en doorscheppen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de pasta en pecorino.
Oordeel van het smaakpanel: ze hadden geen commentaar en vonden het een goede maaltijd.