Voor het Foodblog Event van mei mag ik het stokje als host overnemen! Leuk!
Er zijn zoveel ingrediënten die ik hier als thema zou willen noemen, maar laat ik toch maar mijn favoriete eten naar voren schuiven. Je kunt me er voor wakker maken, het staat altijd in de koelkast klaar, en als ik ziek ben en niet in de keuken kom, eet ik dit nog wel: zuivel ! Maar voor het event kies ik alleen de melkproducten. Kaas en boter horen er dus niet bij. De groep die overblijft is nog steeds enorm; dat loopt van Biest tot Zure room, het is hangop en kwark, melk en karnemelk, room en yoghurt, en alle soorten die daar weer van zijn afgeleid...
Nederland is natuurlijk een toetjesland bij uitstek, maar er kan wel meer met deze producten. Met kwark maak je poezelzacht deeg, van karnemelk schijn je goede marinades te kunnen maken en yoghurt kom je net zo goed in een hoofdmaaltijd als in een dessert tegen. Van melk maak je pudding, maar ook ricotta of crème fraiche. En wie blogt er eens het ultieme, zelfgemaakte vanillevlarecept? Wat is jouw ultieme vlaflip, kwarkbol, cheesecake, yoghurtdressing, drankje, hartige taartvulling, of…?
Iedereen met een foodblog kan meedoen. Plaats het recept op je blog met een vermelding van het Foodblog Event en een link naar dit bericht, en laat het mij even weten. Dan neem ik jouw recept mee in de round up eind deze maand. Voor de regels en de laatste events, kijk op het Foodblogevent blog.
Gebruik voor het posten van Twitterberichten de hashtag #foodblogevent.
Inzendingen graag binnen voor 31 mei. Je kan een boodschap achterlaten op dit bericht of mailen naar chefmama (at) hotmail (punt) com.
Iedereen met een foodblog kan meedoen. Plaats het recept op je blog met een vermelding van het Foodblog Event en een link naar dit bericht, en laat het mij even weten. Dan neem ik jouw recept mee in de round up eind deze maand. Voor de regels en de laatste events, kijk op het Foodblogevent blog.
Gebruik voor het posten van Twitterberichten de hashtag #foodblogevent.
Inzendingen graag binnen voor 31 mei. Je kan een boodschap achterlaten op dit bericht of mailen naar chefmama (at) hotmail (punt) com.
De Foodblog Events door de jaren heen nog even op een rijtje:
April 2011: Zeevruchten bij Zilte Zee
Maart 2011: Lente salades met Elisabeth
Februari 2011: Koolsoorten bij Gabriella's creatieve keuken
2010
September 2010: Eten in de kunst bij Wijnkronieken
Augustus 2010 De vakantieboodschappen bij Edith’s
Juli 2010: Zalm bij Renate en Yannah
Mei 2010 Asperges bij Sas Kookt!
April 2010: Iets uit Niets bij Klary Koopmans
Maart 2010: Verjaardagsbuffet bij Mangerie
Februari 2010: Vegetarisch bij Excellent-eten
Januari 2010: Streekgerechten bij Silkes Kookhoekje
Februari 2011: Koolsoorten bij Gabriella's creatieve keuken
2010
September 2010: Eten in de kunst bij Wijnkronieken
Augustus 2010 De vakantieboodschappen bij Edith’s
Juli 2010: Zalm bij Renate en Yannah
Mei 2010 Asperges bij Sas Kookt!
April 2010: Iets uit Niets bij Klary Koopmans
Maart 2010: Verjaardagsbuffet bij Mangerie
Februari 2010: Vegetarisch bij Excellent-eten
Januari 2010: Streekgerechten bij Silkes Kookhoekje
October 2009:It ain't over `till it's over bij Sabina
2008