26 november 2010

Pollo alla Cacciatora

Sommige zaken laten zich erg moeilijk fotograferen. Dit gerecht is daar eentje van en alle andere stoofpotten zijn ook een drama. Van de foto ga je waarschijnlijk niet watertanden, maar toch is het een fantastisch recept. Echt iets voor koudere dagen en wij aten er dan ook zuurkoolstamppot bij.
Het recept is van de hand van Jamie Oliver en komt uit zijn boek Jamie’s Italy, maar ik heb het op een paar punten aangepast. Bijvoorbeeld omdat meneer Marsepein maar matig enthousiast wordt van botjes in zijn vlees. Geen sappige kippenpoten dus, maar de veel saaiere kipfilet. Geeft wel weer als voordeel dat je dat gesodemieter met dat afkluiven niet hebt aan tafel.Pollo alla Cacciatora - Kip van de Jager
4 personen

4 flinke kipfilets, of anders toch kippenpoten
Zout en peper
8 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn, of 2 tl gedroogde
3 tenen knoflook
Een halve fles rode wijn, bv Chianti
Bloem
Olijfolie
6 ansjovisfilets in stukjes
Een flinke hand ontpitte groene of zwarte olijven, van goede kwaliteit uiteraard
2 blikken tomaatstukjes (2 x 400 gr)

Snijd de kipfilet in de lengte door, zodat je 8 lange helften krijgt. Bestrooi ze met peper en zout en leg ze in een schaal. Voeg de laurier, rozemarijn en 1 uitgeperste teen knoflook toe, en schenk de wijn erbij. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast marineren, maar 1 nacht is nog beter.
Haal dan de kip uit de marinade en droog de stukken goed af. Bestrooi met bloem en bak ze rondom bruin in de olie in een braadpan. Haal de kip uit de pan.
Hak de andere 2 tenen knoflook en fruit die in dezelfde pan. Voeg dan de ansjovis, olijven en tomaatstukjes toe. Leg de kip erbij en voeg de marinade toe. Schep goed door.
Breng aan de kook. Leg er een deksel op, temper het vuur dan en laat dit 1 uur zachtjes pruttelen. Verwijder dan de laurier en ev de verse rozemarijn.

De combi met zuurkool was een groot succes.

Oordeel van de kleine chef: hij was diep verontwaardigd dat er geen rookworst bij zijn stamppot zat en weigerde alles. In plaats daarvan at hij een banaan…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...