Even
iets korts uit Jamie’s 30 minute meals: snel perzikijs zonder een ijsmachine.
Snijd
een pond perziken in kleine stukjes (met schil) en vries dit in een enkele laag
in. Hoe kleiner je het nu snijdt, hoe beter het straks valt te pureren; van een
stel bevroren halve perziken zal de keukenmachine acuut van het aanrecht
stuiteren.
Pureer
de bevroren perziken in een stevige keukenmachine met het sikkelmes (een
blender of staafmixer wordt niets). Zodra het geheel fijn is, 500 ml Griekse
yoghurt en 4 á 5 eetlepels vloeibare honing toevoegen. Werk snel zodat de massa
zo koud mogelijk blijft. Schep het dan vlug over in een bak en plaats terug in
de vriezer. Na twee uur is het weer goed bevroren en is het schepbaar. Als je
het langer laat staan, zal het behoorlijk hard opvriezen en moet het eerst weer
wat ontdooien. De schepbare variant is uiteraard wel het lekkerste.
Oordeel
van het smaakpanel: ander ijs! Ander ijs! Ja hoor, ze willen gewoon zo’n stomme
invrieslolly. Ik vond het zelf lekker fris zomerijs. Voor meneer had het wat
zoeter gekund.