Wie
niet te moeilijk doet, zet dit in vijf minuten in de oven en met nog eens
vijftien minuten is het klaar, dus voor doordeweeks gaat dit ook prima. Schuif direct
ook een stokbrood in de oven, smeer daar eventueel dik knoflookboter op en je
hebt een maaltijd waar ik zelf dik tevreden mee zou zijn. Het brood gebruik je
uiteraard om al die saus mee op te lepelen. Zalig…
Portobello’s in tomatensaus
Recept
voor 2 personen – bijgerecht
2
portobello’s
10
zwarte olijven, in plakjes
4
half-gedroogde tomaten, in reepjes
1
pot goede kant en klare tomatensaus (voor pasta) of desnoods zelf gemaakt
handje
gehakte peterselie
1
bol mozzarella, in plakjes
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd
het steeltje van de portobello’s en leg ze met de onderkant naar boven in een
niet te grote ovenschaal. Schenk de tomatensaus erbij. Verdeel de olijven, tomaten
en peterselie over de portobello’s. Verdeel de mozzarella zowel over de
portobello’s als de tomatensaus. Besprenkel
het met wat goede olijfolie.
Bak de portobello’s in de oven gaar in ongeveer 15 minuten. Ze
moeten dan zacht aanvoelen. Serveer met goed brood.
Oordeel van het smaakpanel: die portobello laten ze even voor
wat het is, maar het brood wordt fanatiek door de saus gesleurd. Geef ze eens
ongelijk.