3 september 2011

IJs van Griekse yoghurt met honing en walnoten


We hebben weer iets ontdekt, hoor: ijs van Griekse yoghurt is slanker dan roomijs, maar net zo zacht en de frisse smaak weten we hier wel te waarderen. Als eerste probeersel maakten we het net zoals het klassieke toetje van Griekse yoghurt met honing en walnoten.

Gebruik beslist geen gewone yoghurt, want je hebt het vet van de Griekse yoghurt nodig om het ijs smeuïg te maken. Neem ook geen kristalsuiker; omdat het niet verhit wordt zal kristalsuiker niet smelten.

IJs van Griekse yoghurt met honing en walnoten
recept voor een beschaafd half litertje ijs

500 ml Griekse yoghurt (10% vet)
50 gr walnoten, zeer fijn gehakt
2 el poedersuiker
5 el vloeibare honing

Voor het serveren:
50 gr walnoten, heel
1 el honing

Verder nodig: een ijsmachine - ik ben niet lyrisch van invriezen in een bak waarbij de massa steeds moet worden omgeroerd, want je haalt nooit de romige structuur van gedraaid ijs.


Meng de ingredi├źnten voor het ijs, behalve de gehakte noten, en giet het daarna in een ijsmachine. Zodra dat gereed is de gehakte noten erdoor scheppen en verder invriezen. Laat het niet te lang staan. Vers ijs is het lekkerste op de dag dat het gemaakt is.

De hele noten worden kort omgeschept in een koekenpan, samen met de honing, totdat ze wat kleur krijgen. Serveer deze op het ijs met een extra straaltje honing.

Oordeel van het smaakpanel: dochter Zo mocht de ijsmachine leeg lepelen. Met beleid natuurlijk, want voordat je het weet moet je naar de Eerste Hulp omdat je dochters tong zit vast gevroren.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...