1 april 2011

Tarte Tatin met ananas


Ze zeggen wel dat je nooit zoveel ziek bent als in de eerste levensjaren van je kinderen. En dat klopt. Ook Kleine Chef en zijn zusjes gaan naar kinderdagverblijf Het Petrischaaltje, dat als voornaamste speerpunt heeft dat het wekelijks een nieuw, nog niet geïdentificeerd, virus mee naar huis geeft. Het liefste aan elk kind een andere uiteraard. En daarom was Huize Marsepein weer eens compleet geveld met ziekte de afgelopen week. Vandaag is er wel een nieuw recept, maar ik maak het mijzelf makkelijk, want dit lag al op de plank te wachten.

Deze taart stond hier laatst ook al, maar toen maakte ik hem met banaan. Ik heb de banaan nu alleen maar vervangen met verse ananas, maar deze tatin had het volste recht om ook een aparte foto te krijgen. Het deeg klopt gewoon helemaal, het is knapperig, en zoet van de karamel. De ananas is uiteraard veel fruitiger dan banaan. Allebei erg lekker bij de koffie of als dessert.

Kijk hier voor het recept, maar vervang de banaan met verse ananas. Ligt er al zo'n handige ananasschiller in de keukenla? Zo niet, neem er direct eentje mee uit de supermarkt! Ze zijn hun geld dubbel en dwars waard.

Oordeel van de kleine chef: moe, dwars en snakkend naar zijn bed, weigerde chef alles, behalve een flesje melk. Jammer hoor, morgen is die taart echt op!
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...